Blue Mountain
TrailRun 

Ett lopp i Outnorth Trailtour 2024

First Camp Ånnaboda

Ånnaboda / Örebro

21km - Half Marathon
10km & 3km
 26/5 -2024


Worth Waiting For 

Anmälan öppnar 1 januari 2024 


TrailMakaren tillsammans med Garphyttans IF Orientering har nöjet att även 2024 presentera vårt spännande lopp Blue Mountain TrailRun som kommer att gå på slingriga stigar i Kilsbergens utmanande terräng även kallat Blue Mountains.

Banorna har det mesta en Trail-löpare kan önska sig så som sjöar, tekniska stigar, vyer, höjdmeter, trolska skogar, och vacker natur. Välkomna !


Outnorth TrailTour 2024

Vilka är landets bästa traillöpare över säsongen 2024? Vilket är det starkaste teamet?

11 deltävlingar, där Blue Mountain TrailRun 21km är ett av loppen. Från stränder, via klippor och fjäll till djupa skogar. Från Skåne till Ö-vik. Från 11 km till 45 km. Från mars till oktober. Outnorth Trailtour utmanar i en mängd skepnader, där olika krav ställs på dig som löpare. I Outnorth Trailtour möter du det bästa motståndet, utan att behöva lämna Sverige. Du möter också sköna personer och glädjen i att tävla tillsammans. Klasserna är Elit, K/M22, K/M40 och K/M50. Och så teamtävlingen, den som alla vill vinna. 

Välkommen till säsongen 2024!
#outnorthtrailtour

Mer info om hela Outnorth Trailtour Här


Var:: Start och mål vid First Camp Ånnaboda. Två mil Nord/väst om Örebro.

Ånnaboda 320, 71941 Garphyttan.

Banor:: 21km, 10km eller 3km (barn upp t.o.m 13år) .

Klasser: Dam och herr på alla tre banor.

Starttider:    

Kl 10.00 - 3km       

Kl 11.00 - 21km                     

kl 12.00 - 10km                

Anmälan :   Öppnar 1 januari.      
                    Stänger 23 maj, kl 15.00 
                    Anmälan på plats den 26 maj är möjligt

Anmälningskostnad
3km -
50kr
10km - 300kr t.o.m 30 april 
            350kr t.o.m 23 maj
            400kr på plats 26 maj

21km    400kr t.o.m 30 april
             450kr t.o.m 23 maj
             500k på plats 26 maj

And into the forest I go, to lose my mind and find my soul.

John Muir


Kul tävling i tävlingen!!
 

Backtävling: Vem är snabbast upp för Sånnabodabacken?

I slutet av både 21km och 10km banorna kommer ni fram en riktig utmaning till backe. Snabbast tid för dam och herr vinner fint pris.

Längd: 2,2km         Höjdmeter: 145

Banmärkning: Alla banor är markerade med röd/vita band och vägvisningsskyltar. Från start fram till Blankhult (10km) så är även träd markerad med Bergslagsledens orange markeringar och blåa skyltar. Banan innehåller ett antal delningar, där 3km och 10km banorna delar sig från 21km banan. Dessa delningar är tydligt markerade med pilar, skyltar och funktionärer som visar rätt väg. Men det är dock löparens eget ansvar att springa rätt i dessa delningar.

Bansträckning: En bana på 21 km som kortas av till 10km och 3km.

Bankarta:
Banbeskrivningar: 

3km KidzRun: Banan följer delar av MTB leden nr 6 "Utkiken"(grön). Den här leden håller sig runt toppen av Ånnaboda och bjuder på stigar som inte är så tekniska men har ändå några sega backar att tampas med. Man belönas med en vidsträckt utsikt över Närkeslätten. Vuxna kan springa med sina barn om de vill utan att behöva anmäla sig. Vuxna kan även anmäla sig separat utan stt springa med sitt barn. men då är det utan tävling och det kostar 100kr

10km Trolldalen: Banan börjar med att springa över skidbron och upp till Sånnabodahöjden(utsikten) och sen 1,5km på delar av MTB leden nr 6 (grön)) för att sedan fortsätta på Bergslagsleden etapp nr 9 Ånnaboda-Blankhult. (orange led på kartan. Under ca 4km kommer ni springa på etapp nr 9 som är kuperad och rätt så teknisk. Ni kommer passera bla två fina skogssjöar Norra Ånnabodasjön och sjön Göljan. Efter ni har passerat sjön Göljan (ca 4km) kommer ni att komma ut på Trolldalsvägen. Där ska ni hålla till höger och följa grusvägen i ca 1 km parallellt med Gårdsjöbäcken tills ni kommer fram till vatten/energistationen vid Lövbrickan naturreservat. Efter att ni har fyllt på med energi så fortsätter ni på fina MTB nr 2 och springa över Göljebäcken. Efter ca 1km är det dags för backen med stort B. Den leder upp mot Sånnabodahöjden (266 m ö.h) där du belönas med en vidsträckt utsikt över Närkeslätten. Därefter är det bara ca 300m till målet vid First Camp Ånnaboda. Totalt 246 m ö.h.

21km Blankhult: Banan börjar med att springa över skidbron och upp till Sånnabodahöjden(utsikten) och sen 1,5km på delar av MTB leden nr 6 (grön) för att sedan följa hela Bergslagsleden etapp nr 9, Ånnaboda-Blankhult. (orange led på kartan). Etapp nr 9 är både kuperad, teknisk och naturskön. På vägen till Blankhult så kommer ni bl,a passera de tre mysiga skogssjöarna Norra Ånnabodasjön, Göljan, Stora Dammsjön och ta sig an backen till Kilsbergsstugan vid Tomasboda. Precis innan Blankhult så väntar den första vätska/energistationen (10km) för påfyllning av väl behövande energi. Därefter kommer ni att följa MTB 1 svart (gul ledmarkering på kartan) sköna slingriga skogsstigar ner mot Blackstahyttan. Innan själva Blackstahyttan så viker ni av höger på skogsstigar som leder er genom naturreservatet Lövbrickan där er andra vätska/energistation dyker upp. Efter att ni har fyllt på med energi så fortsätter ni på fina MTB nr 2 och springer över Göljebäcken.
Efter ca 1km är det dags för backen med stort B. Den leder upp mot Sånnabodahöjden (266 m ö.h) där du belönas med en vidsträckt utsikt över Närkeslätten. Därefter är det bara ca 300m till målet vid First Camp Ånnaboda.Totalt 527 m ö.h.


Visa hänsyn: Då ni kommer att få springa på både Bergslagsleden, MTB leder och naturreservat så är det viktigt och självklart att alla måste visa hänsyn för varandra som är ut i skogen. Och självklart så är det absolut förbjudet att slänga skräp längs med banan och i skogen.

Vätske och energistationer: Se de gula ringarna på bankartan.
21km: Vid 4,3km, 10km, 16km och vid mål. 
UMARA U Sport Sportdryck bjuds bla på när ni har sprungit 10km (Blankhult)
10km: Vid 5,5km och vid mål.
3km: Vid mål.

Tävlingsområdeskarta First Camp Ånnaboda::

Vägbeskrivning från Örebro:
Sväng av E20 avfart 112 mot Garphyttan/Örebro och följ Karlslundsgatan ända fram till Garphyttan och Ånnaboda. ca 2mil från Örebro.

Parkering: 
Gratis i anslutning till tävlingsplatsen, uppe vid First Camp Ånnaboda och nere vid den röda SM-stugan. se tävlingsområdestavlan.

Omklädningsrum, dusch, toalett:
 Finns i anslutning till tävlingsområdet på First Camp Ånnaboda och SM-stugan. 

Bad:
För den som vill bada kan göra det vid Södra Ånnabosjön som ligger ett stenkast från tävlingsområdet.

Nummerlappar:
 Hämtas senast 45 minuter innan start vid tävlingsplatsen. Utdelningen öppnar kl 09.00

Tidtagning
: Elektronisk.

Mat och dryck:
 Försäljning av korv med bröd, kaffe, godis, dricka.

Logi:
 För boende och mat rekommenderar vi First Camp Ånnaboda.     
First Camp Ånnaboda erbjuder
15% rabatt på stuga och hotellrum. Bokning gäller endast via mail på mailadress: annaboda@firstcamp.se
Koden ”TrailRun” ska då anges i mejlet, tillsammans med namn, adress, telefonnummer och mejladress till den som bokar. 

Sjukvård: Enklare Första Hjälpen väskor finns vid start/målområdet och vid vätskestationerna.

Regler och förhållningssätt: Svenska friidrottsförbundets tävlingsregler gäller. Tävlande skall följa instruktioner och anvisningar från funktionärer. Ni springer i naturskön och skör miljö och även i naturreservat så all nedskräpning är förbjuden. Det är den tävlandes ansvar att springa rätt bana. Tävlande måste hjälpa andra tävlande om det inträffat en olycka eller någon skadat sig.


Pallplatspriser: Fina priser från Pölder Sport till de tre främsta i varje klass och TrailMakarens unika trä-pokal.
Prisutdelningen sker kort efter den sista 3:an på 10km och 21km kommit i mål.

Prisutdelningen för 3km sker när alla i det loppet kommit i mål.  

Medaljer 🥇Vår fina trämedalj till alla som genomför sitt lopp. Utdelningen vid målgång.

Diplom: Fint diplom vid målgång till alla barn som fullföljer hela loppet.

Utlottning: Vi lottar ut en övernattning för två på First Camp Ånnaboda. 

Backpriser: Vinnarna i våra två Backtävlingar får priser från Coop Garphyttan och Naturkompaniet. 

Avbrutet lopp: Om du av någon anledning bryter loppet ta dig i första hand tillbaka till arenan och anmäl att du brutit i andra hand söker du upp närmaste funktionär som i sin tur kontaktar tävlingsledningen. 

Inställt arrangemang: Om Blue Mountain TrailRun pga. extraordinära omständigheter tvingas ställa in, förbehåller sig arrangören rätten att behålla 50 % av anmälningsavgiften.

Alla som genomför sitt lopp får vår fina medalj 

ALL TÄVLING SKER PÅ EGEN RISK OCH BILD ELLER FILM SOM TAS FÖRE, UNDER ELLER EFTER LOPPET KAN PUBLICERAS HÄR PÅ VÅR WEBB OCH ANDRA ÖPPNA SOCIALA MEDIER.
Anmälningsvilkor:

Genom att du anmäler dig godkänner du också att ditt namn, hemort, förening/företag, startnummer, ålder, bilder från loppet, starttid och måltid publiceras på internet och i andra sociala medier och vi på TrailMakaren kan kontakta dig via e-post med information och relevanta erbjudanden direkt kopplade till TrailMakaren och dess olika lopp.

Kilsbergen - Blå Bergen - Blue Mountain:

På gränsen mellan landskapen Närke, Värmland och Västmanland i Sverige är i geologisk mening en serie förkastningsbranter. Bergskammen sträcker sig mellan Nora i nordöst och Svartå i sydväst, fågelvägen en sträcka på ca 50 km. Bredden på bergskammen är svårare att avgränsa. I sydost är avgränsningen mot Närkeslätten tydlig, men mot nordväst övergår Kilsbergen mer omärkligt i de värmländska och västmanländska skogshöjderna. Bredden brukar anges till 10-15 km. Från Närkeslätten framstår Kilsbergsförkastningen mycket tydligt och har givit upphov till benämningen "De blå bergen". Dessa berg är inte blåa i färgen utan kan anses av vissa att de har ett blåaktigt sken under vissa ljusförhållanden.

Det senaste: Följ oss på Instagram och Facebook för att få senaste nytt!!


Frågor: 
 
trailmakaren@gmail.com